Invitatii de nunta cu design personalizat
Invitatii de nunta cu design personalizat

HOME

16 martie 2023

ce este hârtia manuală?

De-a lungul timpului, am utilizat foarte multe tipuri de hârtii pentru tipărirea invitațiilor și am încercat să înțelegem cum poate materialul folosit să influențeze designul și mai ales senzațiile pe care le poate transmite la atingere. Încă de la început ne-am dorit să oferim calitate, iar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu ne-am fi rezumat decât la două dintre cele mai bune materiale, hârtia manuală și cartonul din bumbac, iar pentru a înțelege mai bine diferența dintre acestea, am decis să acordăm câteva rânduri fiecărui material în parte. Așadar, în acest articol vom discuta despre hârtia manuală

Hârtia manuală este una dintre cele mai delicate tipuri de hârtie utilizate în realizarea invitațiilor de nuntă, reprezentând elementul cheie atunci când îți dorești un design elegant. Această hârtie este fabricată printr-o metodă tradițională, respectiv prelucrarea manuală a hârtiei reciclate și utilizarea unor matrițe individuale pentru fiecare card în parte, căpătând astfel un aspect vintage cu margini naturale nefinisate. Acest proces de fabricație asigură o textură plăcută la atingere, adăugând invitației o notă luxuriantă. Alegând hârtia manuală contribui și la protejarea mediului, fapt ce ar trebui să ne încânte și mai mult.

Un design minimalist poate fi alegerea perfectă atunci când optezi pentru acest tip de hârtie, fiind caracterizat prin simplitate și eleganță, dar hârtia manuală este perfectă nu numai pentru tipărirea digitală, ci și pentru tipărirea letterpress, un proces de tipărire vechi cu ajutorul unei prese și a unei matrițe. Această tehnică de tipărire permite imprimarea de text cu adâncime și relief, oferind invitației un aspect unic.

 

Desigur, nu doar hârtia manuală contribuie la aspectul final al invitației. Plicul, sigiliul de ceară sau panglica de mătase pot îmbunătăți designul semnificativ. Vizitează ghidul nostru pentru a vedea întreaga colecție de accesorii.